Arnoud Noordegraaf (1974) is componist en regisseur. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.


Zijn specialisatie is de symbiose van muziek en beeld. Al tijdens zijn conservatoriumstudie leerde hij zich het filmvak aan door mee te werken aan vele omroep- en filmacademieproducties.

Daarnaast ontwikkelde hij een muzikale stijl, waarin een hechte relatie tussen live muziek en samples een belangrijke rol speelt. De combinatie van deze specialismen leidt tot composities met een sterke dramaturgischeondertoon,vansolowerkentot muziektheaterproducties.


In 2001 richtte hij inexcelsisvideo op, een productiestichting die zich toelegt op het realiseren van film- en videobeelden voor podiumkunsten op een hoog kwalitatief niveau. Deze stichting groeide uit tot filmproducent voor belangwekkende operaproducties zoals ‘After Life’ en ‘La Commedia’, in het Holland Festival. Noordegraaf werkt aan een autonoom oeuvre waarin het componeren van muziek en beeld op vele verschillende manieren aan bod komt. In 2006 gaf hij les in Aldeburgh (UK) in het gebruik van multimedia aan jonge componisten. Ook gaf hij lezingen over filmgebruik bij opera en zijn eigen werk in Engeland en China. Sinds 2009 geeft hij les aan de Rietveld academie te Amsterdam.


Meer informatie op www.arnoudnoordegraaf.com

 
Joggem Simons (1972) is filmmaker. Hij produceerde en regisseerde een zeer divers scala aan producties. De speelfilm ‘Bernard’, die hij onder gezamenlijke regie met zijn broer Hidde maakt, is nu in de laatste fase van de post-productie.


De afgelopen jaren produceerde hij o.a. een groot aantal films als onderdeel van podiumvoorstellingen. Hierin werkte hij ondermeer met Hal Hartley, Klaus Maria Brandauer, Louis Andriessen, Michel van der Aa en De Nederlandse Opera.


Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de documentaireseries 'Tuig!?', 'Kunstenaars in de Polder' en 'Bekeerd', die hij produceerde en waarvoor hij ook diverse afleveringen regisseerde. Ook produceerde hij de lange documentaire 'Van der Mey, pionier van de Amsterdamse School' en de speelfilm 'Billy’s Bad'.


Op regelmatige basis geeft hij op hogescholen en middelbare scholen masterclasses over film en over zijn werk.

 

tel: +31 20 337 9260

wie zijn wijshapeimage_2_link_0
videoVideo.htmlVideo.htmlshapeimage_3_link_0
contactContact.htmlContact.htmlshapeimage_4_link_0
projectenProjecten/Projecten.htmlProjecten/Projecten.htmlshapeimage_5_link_0